Житель Києва збирався розклеїти листівки із пропагандою комунізму

Листівки з комуністичною символікою знайшли у мешканця Києва

У Києві затримали чоловіка, який хотів розклеїти містом листівки з комуністичною символікою. Про це повідомило джерело Vesti.ua у правоохоронних органах.

За інформацією поліції, 28 вересня у Солом'янському районі Києва біля станції метро "Політехнічний інститут" затримано безробітного місцевого жителя 1984 року народження, який виготовив у центрі поліграфічних послуг листівки з комуністичною символікою та збирався розклеїти їх на території столиці.

Загалом у правопорушника знайшли 53 листівки. Його затримано за ст.208 КПК України.

За цим фактом відкрито кримінальну справу за ч.1 ст.436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Нагадуємо, що у Києві на низці пам'яток з'явилися написи "Русню на демонтаж", "Знеси мене повністю", "Демонтуй мене нарешті". Такі написи, наприклад, "прикрашають" пам'ятник Пушкіну у парку на проспекті Перемоги, відкритий у столиці 1962 року. Аналогічні написи з'явилися на пам'ятнику Миколі Щорсу та на меморіалі радянському солдатові біля метро Лук'янівська. Відомо, що у мережі запустили відповідний флешмоб із хештегом #ЗнесиМенеПовністю. Ініціатори акції стверджують, що змальовані пам'ятники повністю підпадають під закон про декомунізацію.

Поліція Київщини викрила шахрая, який видавав себе за військового та виманював кошти у громадян. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. Зловмисник розповів, що отримані кошти він витратив на алкоголь, розваги та онлайн-казино, - пишуть "Коментарі".

Також на сайті: "Пожежа у Києві: жінка вистрибнула з вікна, чоловік загинув у вогні". На місці працювали 18 рятувальників та 4 одиниці техніки. Причину пожежі та обставини загибелі людей з'ясовуватимуть правоохоронці.

Джерело: Vesti.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Бог

29 вересня 2022, 13:10

Хохлы всегда были продажными манкуртами,не помнящими своего рода,в отличии от украинцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися