На Київщині відбудовують пошкоджені окупантами багатоповерхівки (ВІДЕО)

Як тривають ремонтні роботи

В усіх звільнених від російських окупантів громадах Київської області тривають роботи з відновлення зруйнованого та пошкодженого під час бойових дій житла. Про це розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За словами посадовця, відновлення житлового фонду проводять в приватних та багатоквартирних будинках. Зокрема, у Ворзелі відновлюють багатоповерхівку, в яку під час окупації влучив снаряд. В житловому будинку вщент зруйнована покрівля та пошкоджені квартири в шести секціях. Гроші на ремонтні роботи виділили з місцевого бюджету. 

"Починається зараз розчищення верхнього поверху. Після цього буде зрозуміло, які пошкодження з панелями, зі стінами. Буде ухвалене рішення, які частини будуть розбиратися. Витягнуться панелі, що постраждали від термічних навантажень, що мають тріщини: механічні або термічні. Потім вже будемо відновлювати дах", — розповів голова ОСББ Микола.

Ремонтні роботи на цій багатоповерхівці у Ворзелі планують закінчити до кінця року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська міська рада затвердила виділення сотень мільйонів гривень на відбудову інфраструктури та житла у кількох громадах пристоличного регіону, що найбільше постраждали внаслідок атаки російських окупантів на Київ. Які громади отримають фінансову допомогу від столиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в центрі Києва в парку імені Тараса Шевченка почали відновлювальні роботи на території дитячого майданчика, зруйнованого внаслідок ракетного удару по столиці 10 жовтня. Незабаром в зоні відпочинку не залишиться слідів від обстрілу російських окупантів. Тут вже засипали воронку та відновили зелені насадження. Відновлення дитячого майданчика у Києві влада столиці здійснює власними силами, а до модернізації планують долучити меценатів.

Читайте також, що в Ірпені знесли зруйнований обстрілами багатоквартирний будинок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися