Кличко розповів, скільки триватимуть віялові відключення світла у Києві

Мер столиці розповів про ситуацію з електропостачанням в столиці

У Києві для стабілізації ситуації з електропостачанням потрібно орієнтовно два-три тижні. Про це в ефірі телемарафону заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, через віялові відключення електропостачання в усіх районах Києва працюють в екстреному режимі.

"У зв’язку з великою нестачею та дефіцитом електроенергії, відключення коливаються приблизно від години. Ми знаємо, що у нас пікове навантаження. Від 20 до 50% – це дефіцит електроенергії. Цей баланс залежить від споживання, пікових навантажень", — сказав Кличко.

Київський міський голова повідомив, що фахівці компанії "Укренерго" сподіваються ліквідувати наслідки ворожих атак на енергосистему Києва протягом двох-трьох тижнів.

"Якщо не буде жодних форс-мажорних обставин, вони сподіваються протягом двох-трьох тижнів усунути ті проблематичні моменти, що були пов’язані з ракетними атаками, атаками дронів, коли було пошкоджено системи енергозабезпечення. Непросте завдання", — наголосив Кличко.

Мер столиці запевнив, що влада робить все можливе для повернення стабільного електропостачання в Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області графік відключень електроенергії планують збільшити на дві години. Нові графіки відключень електропостачання підготують протягом одного-двох днів. Енергетики вже попередили, що обмеження електропостачання введуть до шести годин.

Нагадаємо, енергетики та влада Києва мають налагодити графік інформування про відключення електроенергії в столиці. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Авторка петиції вимагає від столичної влади налагодити графік інформування про відключення електроенергії у Києві, через те що існуючі графіки відключень по місту не співпадають з реальним часом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися