На станціях метро у Києві можуть з’явитися точки для зарядки мобільних

До столичної влади звернулися з петицією

Владу столиці закликали облаштувати на станціях метро у Києві точки для зарядки мобільних. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11374 Владислав Пермінов закликав столичну владу зробити на станціях метрополітену у Києві точки для зарядки мобільних пристроїв.

"Зробити точки для зарядки мобільних пристроїв на станціях метрополітену (або хоча б на станціях з берега на берег, де основна маса людей). Під час повітряної тривоги тисячі людей ховаються в метрополітені, або не мають змоги переїхати на інший берег і змушені чекати закінчення повітряної тривоги", — йдеться в петиції до мера Києва Віталія Кличка.

Звернення зареєстроване на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації 24 жовтня та вже зібрало понад третину необхідних для розгляду підписів. Збір голосів на підтримку петиції триває.

Нагадаємо, у Києві не зупинятимуть поїзди метро через економію електроенергії, а деякі маршрути з електротранспортом вже замінили автобусами. Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що в столиці замінили багато маршрутів тролейбусів на автобусні маршрути з дотриманням того графіку, за яким вони й до цього рухались. Метро зупинити у Києві не можуть, тому що це ключова транспортна артерія столиці, наголосив мер. 

Київський міський голова також повідомив, що фахівці компанії "Укренерго" сподіваються ліквідувати наслідки ворожих атак на енергосистему Києва протягом двох-трьох тижнів. Поки що у Києві існує значний дефіцит електроенергії. Кличко раніше заявляв, що Київ очікує на сучасну систему захисту від ударних дронів-камікадзе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області графік відключень електроенергії планують збільшити на дві години. Нові графіки відключень електропостачання підготують протягом одного-двох днів. Енергетики вже попередили, що обмеження електропостачання введуть до шести годин.

Читайте також, як під час атаки російських окупантів у Київській області знищили кілька дронів-шахедів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися