Київ отримає систему протиповітряної оборони від дронів, — Кличко

Мер столиці розповів подробиці

Київ очікує на сучасну систему захисту від ударних дронів-камікадзе. Про це в ефірі телемарафону розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Ми очікуємо найближчим часом надходження протиповітряної оборони — системи захисту проти так званих "шахідів" чи "мопедів", як називають дрони-камікадзе. Це вкрай важливе сучасне обладнання, що повинні надати максимально швидко", — сказав Кличко.

Мер Києва повідомив, що влада працює в посиленому режимі, щоб столиця увійшла нормально в опалювальний сезон. Проте захист об’єктів критичної інфраструктури залежить від українських військових.

"Робимо все, щоб з одного боку захистити життя людей, з іншого — не дати ворогу можливості зруйнувати нормальну життєдіяльність — надання послуг з електропостачання та теплопостачання. Це вкрай важливо, особливо зараз, перед зимнім періодом", — прокоментував мер Києва чергові обстріли столиці.

За фактами обстрілів Києва дронами-камікадзе слідчі Служби безпеки України відкрили два кримінальні провадження. Одне із проваджень стосується обстрілів житлового будинку, інше — об‘єктів енергетичної інфраструктури України. Обидва провадження відкриті за порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, у центрі Києва після обстрілів дронів-камікадзе перекрили рух транспорту на ділянках кількох вулиць та змінили рух громадського транспорту. Після масованої атаки та вибухів у центрі столиці змінили маршрути тролейбусів та автобусівВ поліції наголосили, що повідомлення мешканців Києва та Київської області про проліт дронів-камікадзе допомагає силам Протиповітряної оборони запобігти загрозам ворожих атак та закликали телефонувати на 102 в разі фіксації летючих "мопедів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки ворожих безпілотників в Шевченківському районі столиці стався вибух в житловому будинку. Окрім того, ще в одній будівлі виникла масштабна пожежа на площі понад 250 квадратних метрів. Було відомо, що від вибуху після обстрілів Києва під завалами будинку загинула жінка, одну літню жінку вдалося врятувати. Пізніше стало відомо, що кількість жертв зрослаСеред загиблих — подружня пара — чоловік та його вагітна дружина, а також 59-річна жінка.  Згодом з-під завалів дістали тіло ще одного загиблого чоловіка.

Читайте також, як патрульні поліцейські збили дрон "Шахід" над Києвом.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися