У Києві та Київській області знову вимикатимуть світло: що відомо

Деталі відключень електропостачання

Диспетчерський центр національної енергетичної компанії "Укренерго" сьогодні, 6 листопада, надав обленерго обсяги для обмеження електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію підприємства.

За даними державної установи, обмеження ввели для споживачів не тільки у Києві та у Київській області. Вимикати світло також будуть у Сумській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Харківській та Полтавській областях. В цих регіонах та у столиці України ввели графіки погодинних відключень.

В національній енергетичній компанії "Укренерго" нагадали, що під час дії графіків погодинних відключень знайти інформацію про відключення світла можна на сайті, в особистому кабінеті, або в соцмережах оператора системи розподілу (обленерго). Офіційні сайти обленерго можна знайти за посиланням.

В "Укренерго" пояснили, що обмеження споживання електрики необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів російських окупантів.

"Ремонтні та відновлювальні роботи тривають цілодобово. Просимо про розуміння та підтримку", — йдеться в повідомленні компанії "Укренерго".

Напередодні в підприємстві заявили, що Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" був вимушений ввести додаткові обмеження у форматі аварійних відключень для всіх категорій споживачів у Києві та Київській області, а також ще в низці регіонів.

Нагадаємо, в "Укренерго" відповіли на запитання багатьох людей, чому місцеві обленерго повідомляють про застосування графіків аварійних відключень (ГАВ), в той час, як вони, як державна компанія, повідомляють про застосування графіків погодинних відключень (ГПВ). Згідно з поясненнями "Укренерго", диспетчер того чи іншого обленерго бачить в себе на моніторі різке одночасне збільшення споживання електроенергії. Для того, щоб вберегти електромережі  від додаткових аварій, диспетчер приймає рішення про застосування екстрених заходів, тобто графіків аварійних відключень (ГАВ) на території області. Коли надмірне споживання та загроза перенавантаження мереж минає, замість ГАВ продовжують діяти ГПВ. Саме з цієї причини електроенергія може зникати не в ті години, які заявлені енергетиками в вашій місцевості, а відключення тривати довше, ніж заявлено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом ліквідували масштабну пожежу у складській будівлі. Пожежа сталася у Вишгородському районі Київської області. Горіла складська будівля в селі Нові Петрівці на вулиці Новопромисловій. Тут загорілась крівля двоповерхової складської будівлі та була загроза розповсюдження вогню. Пожежу понад п’ять годин гасили три десятки рятувальників.

Читайте також, у Київській області молодий хлопець холоднокровно наніс матері десять ударів ножем та в деталях продумав план втечі. 

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1640


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися