Під час відключень у Києві зникають зв'язок та інтернет: у КМВА роз'яснили ситуацію

Кияни скаржаться на відсутність зв’язку під час відключень світла

Мешканці Києва скаржаться, що під час відключень електроенергії виникають перебої з мобільним зв’язком та інтернетом від мобільних операторів. У КМВА пояснили, чому виникають такі проблеми.

"Справа в тому, що обладнання вимагає постійного живлення. Аби забезпечити стабільну роботу, застосовують батареї. Вони можуть забезпечити роботу на 4-5 годин. Тому, коли електроенергію вимикають надовго, то акумулятори не встигають перезарядитися", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що найпроблемнішим питанням став мобільний інтернет. Мережа зазнає значного навантаження, коли більшість переходить з домашнього Wi-Fi на мобільний інтернет, і це впливає на швидкість. 

Однак абсолютна більшість українських мереж зв’язку зберігає свою функціональність, тобто дозволяє телефонувати або відправляти смс-повідомлення. 

Зазначається, що швидкість відновлення зв’язку залежить від тривалості та масштабів відключення електроенергії.

Що робити у разі відсутності зв’язку та як зберегти заряд смартфону, дивіться на наступних фото.

Що буде у разі тотального блекауту в Києві: у КМДА розроблено план. Столична влада розглядає всі можливі варіанти дій в разі блекауту. У разі тотального блекауту в Києві влада буде змушена евакуювати населення. Для цього вже розроблено план. Енергетики попередять владу Києва про можливість зупинки мережі не менш ніж за 12 годин до повної відмови електромережі. У такому разі столична влада проінформує населення та попросить виїхати з міста. Про це повідомляють "Коментарі".

Генератори, теплі ковдри та навіть кінотеатр: як виглядає пункт обігріву в Києві. КМДА опублікувала фото пункту обігріву в одному з районів міста. На фото можна побачити генератори, їдальню, пральні машини, кухонні прилади, запас їжі та медикаментів, ковдри та одяг, укриття та навіть кінотеатр, пишуть "Коментарі".

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/418


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

9 листопада 2022, 13:13

Навіщо пояснять, треба робити, візьміть по5-10 гривень з кожного, купіть потрібне обладнання і все, я думаю за ради інтернету всі дадуть згоду, або об'явіть збір коштів на потреби інтернету і все буде зроблено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися