Кияни вимагають повернути освітлення в під‘їздах та на поверхах

До столичної влади звернулися з петицією

Мешканці Києва скаржаться на відсутність освітленні місць загального користування на поверхах будинків через рішення столичної мерії. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11469 Анастасія Рибчинська вимагає повернути освітлення в під‘їздах та на поверхах житлових будинків.

"За розпорядженням КМДА було вимкнено на постійній основі (не за графіком відключень, а постійно) елекроенергію для освітленні місць загального користування на поверхах будинків. Таке рішення в умовах воєнного стану та великої кількості озброєних небезпечних осіб у місті (ДРГ, бандитів тощо) наражає жителів на небезпеку та тривожні ситуації", — пояснила вимоги до влади Києва Рибчинська.

Авторка петиції додала, що від енергопостачання в під'їздах залежить робота домофонів та електрозамків.

"Така "економія" дивно і несправедливо аиглядає на фоні величезних світлових реклам у місті, вітрин та працюючих на генераторах ресторанах в тих же житлових будинках. Витрати енергії на кілька лед-ламп на поверхах мешканців не забирають багато енергії, але додають безпеки і комфорту жителям міста, що не покинули Батьківщину. Просимо повернути енергопостачання в під’їзди жителів", — йдеться в петиції до влади Києва.

Для розгляду цього звернення Київським міським головою Віталієм Кличком петиція має зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади вимагають ввести у Києві контроль за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради. Авторка звернення до столичної влади обурена тим, що графіки стабілізаційних відключень, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Читайте також, що у Києві та Київській області різко зміниться погода.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вікторія

14 листопада 2022, 22:29

Коли вимикають світло в під'їздах, коридорах і ліфтах , то під час повітряної тривоги ні про яку евакуацію до сховища не може йти мови. Люди похилого віку вже місяць не виходять навіть в магазин чи аптеку. Це якийсь геноцид

Нона

14 листопада 2022, 16:18

Пи... светофори включите или поставте регулировщика - убийцы !!!

Нина

14 листопада 2022, 07:34

Поддерживаю. Обязательно!!! Не отключать лифты !!! Пожилым людям и семьям с детьми невозможно выйти в магазин , с ребенком на прогулку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися