В транспорті Києва можуть з’явитися підзарядки для телефонів

З такою ініціативою до столичної влади звернулися в петиції

Кияни пропонують владі встановити в транспорті столиці зарядні станції для телефонів. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11465 Дмитро Цимбалюк виступив з пропозицією до столичної влади щодо встановлення у громадському транспорті Києва зарядних станцій для мобільних телефонів.

"У зв'язку з критичним станом енергетики пропоную створити можливість заряджати мобільні телефони у громадському транспорті. Це дозволить громадянам бути завжди на зв'язку та знати, що у разі форс-мажорних обставин вони знайдуть джерело енергії", — йдеться в петиції.

Одну з ініціатив киян щодо громадського транспорту, викладену в петиції, столична влада підтримала та реалізувала. Мова йде про можливість сплачувати за проїзд в комунальному транспорті столиці банківською карткою. Для розгляду нової ініціативи мером Києва Віталієм Кличком петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів поки що триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади вимагають ввести у Києві контроль за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради. Авторка звернення до столичної влади обурена тим, що графіки стабілізаційних відключень, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють.

Нагадаємо, у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Читайте також, що коли у Києві та Київській області значно погіршиться погода.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися