У Києві та Київській області відключатимуть світло за графіком

Що відомо про вимкнення електроенергії 19 листопада

У Києві та Київській області ввели погодинні відключення світла замість екстрених. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

За даними енергетичної компанії, у Києві та Київській області, а також в інших регіонах України сьогодні, 19 листопада, обмежувати постачання електроенергії будуть за графіком з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00. Додаткові аварійні відключення енергетики поки не прогнозують.

Графіки планових відключень складають та застосовують обленерго. "Укренерго" не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги, на які треба зменшити споживання електроенергії. 

Президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні зазначив, що завдяки посиленій роботі енергетиків з відновлення технічних можливостей постачання електрики аварійних відключень вже значно менше. Ввечері 18 листопада в більшості областей діяли стабілізаційні погодинні графіки. Аварійні ж відключення застосовували більшою мірою на Одещині та в Києві. Важка ситуація з енергопостачанням зберігається загалом у 17 регіонах України і в столиці. 

По Київській області адреси стабілізаційних відключень можна подивитись на офіційному сайті компанії ДТЕК Київські регіональні електромережі, по Києву — на офіційному сайті ДТЕК Київські електромережі.

Щоб дізнатися коли може бути відсутнє електропостачання потрібно вказати назву населеного пункту, дізнатися групу та час можливої відсутності світла. Якщо за адресою час не визначається, з високою вірогідністю відключення у цьому населеному пункті або за цією адресою не буде. Також споживачів попередили, що можлива похибка у часі відключень світла в межах 30-40 хвилин. Це пов’язано з перепідключеннями електропостачання між групами споживачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Читайте також, що влада Києва не виключає блекауту в столиці.

Читайте также