Киянам дали практичні поради, як підготуватися до блекауту

Як підготуватися до ситуації, якщо світла не буде декілька днів

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко дав поради киянам, як підготуватися до ситуації, якщо світла не буде декілька днів. Свої рекомендації він озвучив в ефірі телемарафону, повідомляє Big Kyiv.

Харченко зазначив, що вдома треба обов’язково мати запаси води та їжі.

"Поговоріть з сусідами, щоб купити хоч один апаратний генератор, він допоможе вам зарядити телефони чи освітлювальні прилади з акумуляторами”, – сказав експерт.

Мешканцям варто зв’язатися з керівною компанією свого будинку або головою ОСББ. Там повинні знати, чи можна встановити генератор на насоси будинку, щоб у разі відключення електроенергії забезпечити квартири водою.

У Києві компенсують вартість генераторів для багатоповерхівок: взірець заяви. У Києві відшкодовуватимуть 75% вартості електрогенераторів для багатоповерхівок. Про це повідомили у Київській міськраді.

У столиці затвердили Міську цільову програму часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів та будь-яких незалежних приладів альтернативного живлення для забезпечення потреб ОСББ та ЖБК на випадок відключень. Для отримання компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних держадміністрацій Києва.

Як зберігати продукти в умовах тривалих відключень світла: поради для киян. Держпродспоживслужба опублікувала поради для мешканців столиці, як зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла. Про це повідомляє КМДА, передають "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися