Як залишатися на звʼязку в критичній ситуації: поради для киян

Рекомендації, які допоможуть киянам залишатися на зв'язку в умовах критичної ситуації

Команда Центру комунікації оприлюднила головні поради для киян, як залишатися на звʼязку в критичній ситуації.

Перелік рекомендацій:

- Використовуйте фіксовані мережі звʼязку (Wi-Fi) завжди, коли є така можливість;

- Якщо не працює мережа вашого оператора, скористайтесь національним роумінгом;

- Завантажте всю необхідну інформацію в памʼять смартфона або запишіть на папірці;

- Віддавайте перевагу текстовим повідомленням перед дзвінками та відеодзвінками;

- Скоротіть розмови до мінімуму (можливо, у цей самий час хтось намагається використати мережу, щоб викликати рятувальників або швидку);

- Встановіть обмеження трафіку в налаштуваннях застосунків;

- Вимкніть режим автоматичного завантаження медіа у месенджерах: вимкніть опції "Фонове завантаження" та "Автозавантаження медіа";

- Встановіть на телефон месенджери, які працюють за принципом рації, щоб тримати звʼязок у разі, якщо зникне мережа;

- Щоб викликати ДСНС, телефонуйте 112. Якщо потужності мережі недостатньо, надішліть повідомлення близьким із проханням зателефонувати.

picture

Як зберігати продукти в умовах тривалих відключень світла: поради для киян. Держпродспоживслужба опублікувала поради для мешканців столиці, як зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла. Про це повідомляє КМДА, передають "Коментарі".

Графік відключень світла в Києві тепер можна дивитися в календарі: як це зробити. Київський програміст інтегрував до застосунку Google Календар графіки відключень світла у столиці.

Це дозволить побачити, коли плануються відключення, і одразу зрозуміти, які події в календарі можуть накладатися на цей час. Ця інформація має автоматично оновлюватися. IT-спеціаліст поділився інструкцією, як отримувати графіки прямо в календар.

Мешканців Києва попередили про збій в роботі сирен. У Києві під час вимкнення електропостачання не працюватимуть системи сповіщення про повітряну тривогу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

"Увага! Під час відключення світла електросирени не працюють! За повідомленнями про повітряну тривогу та відбій можна стежити у застосунку "Київ Цифровий" та у Telegram-каналі КМДА. А також за допомогою звичайних радіоприймачів", — заявили в мерії Києва.

Джерело: https://t.me/VCENTRI/3653


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися