У деяких районах Києва відключення світла триваліші, ніж в решті міста: причина

На лівому березі Києва об'єкти генерації часто перенавантажуються

У Києві відбуваються більш тривалі відключення світла у Дарницькому та Дніпровському районах з причини того, що один з двох із об'єктів генерації не може давати достатньо потужності, якої потребують споживачі.

Про це повідомив гендиректор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко. 

"Є деякі проблеми на лівому березі, там один з двох із об'єктів генерації не може давати достатньо потужності, якої потребують споживачі, а отже працює тільки інший об'єкт і лише його дві магістральні лінії. Вони часто перенавантажуються. Тому, на жаль, відключення у Дарницькому та Дніпровському районах через це дещо триваліші, ніж в решті міста", - написав генеральний директор Yasno.

Енергетики роблять усе можливе, щоб відновити повноцінне постачання.

Позапланові відключення світла на Київщині: на високовольтній лінії сталася аварія. ДТЕК працює над відновленням електроенергії в Бучанській громаді, яке затягнулося надовго через аварію напередодні. 1 грудня через відключення електроенергії сталася аварія на високовольтній лінії. Саме вона спричинила тривалі позапланові відключення світла в Бучі, Ірпені, Гостомелі та Коцюбинському.

У разі повного блекауту в Києві безоплатні автобуси замінять весь транспорт. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у випадку повного блекауту поїзди столичного метро курсувати не будуть. Станції підземки стануть пунктами тимчасового перебування людей. На всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть безоплатні автобуси.

Кличко назвав торгові точки в Києві, які працюватимуть у разі повного блекауту. У випадку нових ударів ворога по критичній інфраструктурі України та повної відсутності внаслідок цього електрики, у Києві продовжуватимуть працювати окремі торгові мережі, ринки, магазини та ТРЦ.  Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Читайте также