В одному з парків Києва знесуть незаконно збудоване кафе

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві землю ландшафтного заказника в парку "Партизанська слава" звільнять від самовільної забудови кафе. Про це розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, позов до суду щодо усунення перешкод у володінні та розпорядженні землею природно-заповідного фонду на території регіонального ландшафтного парку "Партизанська слава" в інтересах столичної громади подали за участі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури.

Вартість земельної ділянки оцінюють у 8,5 мільйонів гривень. На цій землі незаконно збудували кафе. Забудова розташована в межах прибережної захисної смуги озера Великого. Ця водойма входить до ландшафтного заказника місцевого значення "Червонохуторські озера". Господарським судом міста Києва задоволено позов в інтересах столичної громади та скасував реєстрацію права власності на збудовану споруду. Відповідача зобов’язали знести кафе та повернути земельну ділянку громаді Києва.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області провели зариблення Веселокутського водосховища тонами риби. Водойму, що розташована в селі Веселий Кут, зариблювали протягом двох днів. За цей час у водосховище вселили 7,6 тисяч товстолобів, 2,9 тисяч білого амура та 2,5 тисячі коропа. У Київському рибоохоронному патрулі нагадали, що для того, щоб провести будь-яке зариблення водойми, необхідно дотримуватися встановлених українським законодавством правил.

Читайте також, що на Київщині набула чинності заборона на вилов риби.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися