Нові графіки відключень світла у Києві працюватимуть у тестовому режимі

Ситуація в енергосистемі залишається напруженою

Нові графіки відключень світла у Києві кілька днів працюватимуть у тестовому режимі. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

"Закінчується третій тиждень, протягом яких країна щодня намагається оговтатися від енергетичного терору. Генерація та мережі лівого берега Києва уже в кращому стані, ми бачимо це за своєю статистикою. І я вдячний мешканцям за витримку і терпіння. Проте в цілому ситуація залишається досить напруженою. Три тижні екстрених відключень показують, що планувати досить складно і ми не можемо поки що повернутися до чотиригодинних слотів. Тому для Києва колеги з електромереж розробили для цього хаотичного часу новий графік", - написав гендиректор YASNO.

Кілька днів графіки працюватимуть у тестовому режимі.

Сергій Коваленко додав, що нові графіки можуть виглядати дещо складнішими, але їх наявність у поточних умовах - це можливість планувати.

"Схоже, така наша найближча нова реальність на якийсь час, поки ми не повернемося до обсягів генерації, які були до 23 листопада", - зазначив Коваленко.

Ознайомитися з оновленим графіком можна за посиланням.

Сьогодні ДТЕК оприлюднив нові графіки стабілізаційних відключень електроенергії у Києві. Світло мешканцям столиці обіцяють давати тричі на добу по дві години.

Графіки складаються з трьох категорій:

- Білий колір на графіку: світло є і в цей час його наявність гарантована. 

- Сірий колір на графіку: в цей час гарантовано не буде світла.

- Світло-сірий колір на графіку: можливі відключення, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватись.

На Київщині вишки мобільного зв’язку під’єднали до генераторів. Чотири вишки мобільного зв’язку в Бучі під’єднали до резервного живлення. Процес заживлення інших вишок триває. Про це повідомляє Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

Читайте также