В будівлі мерії Києва пропонують створити пункт незламності

До влади столиці звернулися з петицією

В будівлі мерії Києва пропонують створити пункт незламності, щоб дати прихисток киянам на час вимкнення світла. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11578 Ольга Пілянкевич пропонує створити в будівлі Київської міської ради (КМР) пункт незламності.

"В часи Майдану будівля КМР була символом незламності українців в боротьбі зі злочинним режимом, давала прихисток тисячам мітингувальників, була одним з центрів координації боротьби українців з проросійською владою. Скільки важливих питань для спротиву вирішувались в її стінах, яка добра, щира атмосфера царювала в її залах!" — йдеться в петиції.

Авторка звернення до столичної влади зазначила, що зараз в переліку пунктів незламності є будівлі РДА, сільських рад, але відсутня КМР.

"Будівля знаходиться в центрі міста, має велику площу, безліч коридорів, колонну залу, підвальні приміщення, гарний фудкорт, вбиральні, добре освітлена і зігріта... мабуть, завдяки генераторам, переданих Києву нашими союзниками з усього світу. Тобто є всі передумови для використання її для комфортного перебування великої кількості містян під час блекауту. Швидко, без додаткових фінансових вкладень! Пропоную створити в будівлі КМР пункт незламності", — наголосила авторка петиції до столичної влади.

Петиція вже зібрала 23% необхідних для розгляду столичною владою голосів. Збір підписів на підтримку пропозиції триває.

Нагадаємо, владу столиці закликали під'єднати світлофори в Києві до резервного живлення. На петицію відреагував мер столиці Віталій Кличко. Автор петиції закликав столичну владу під'єднати усі світлофори Києва до резервного живлення. Документ зібрав понад шість тисяч голосів для розгляду мером столиці. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Читайте також, що влада Києва не виключає блекауту в столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

11 грудня 2022, 09:42

Не сама краща ідея - будівля КМДА. Москалі (путін і медведєв) давно погрожують завдати удари по центрах прийняття рішень, куди відносяться і будівлі органів влади та управління. Чим більше людей там буде знаходитися, більше загине. Тому не треба цього роботи. А в період Майдану була інша ситуація. Пропозиція Ольги Пилянкевич не має нічого спільного із здоровим глуздом, крім самопіару.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися