Ситуація зі світлом в Київській області покращилась

Де вдалося відновити електропостачання

У кількох районах Київської області покращилась ситуація з електропостачанням. Про це після засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, зараз ситуація в громадах, де було відсутнє світло понад дві доби, поступово покращується.

"Це Бучанський та Вишгородський, частина Обухівського та Фастівського районів. Там вже відновлюється електропостачання та вживаються додаткові заходи, аби вийти на графіки", — заявив Кулеба.

Районним військовим адміністраціям та місцевій владі доручили забезпечити повноцінну роботу систем тепло- та водопостачання, лікарень та іншої критичної інфраструктури. Окрім того, в регіоні найближчим часом розгорнуть додаткові Пункти незламності та пункти обігріву у громадах, а за необхідністю — організують підвоз води.

Керівник Київської обласної військової адміністрації зазначив, що комісія доручили компаніям “Укренерго” та “ДТЕК” якнайшвидше вийти на зрозумілі для мешканців Київщини графіки електропостачання та забезпечувати належний об’єм потужності і рівномірний її розподіл.

"Укренерго” та “ДТЕК” повинні чітко та зрозуміло інформувати людей про хід відновлювальних робіт пошкодженої енергоінфраструктури та впровадження графіків електропостачання. Також важливо, щоб світло подавалося справедливо всім мешканцям Київщини", — наголосив Кулеба.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів "шахідами" в Київській області частково знеструмлені Обухівський, Вишгородський, Бучанський та Фастівський райони. Була заживлена виключно критична інфраструктура. Для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также