Кличко розповів про ситуацію зі світлом, теплом та водою у Києві

Які в столиці існують проблеми

У Києві найскладніша ситуація зараз з електроенергією та частково з теплопостачанням. Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці діють екстрені графіки відключень електрики. "В першу чергу, електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, пологові будинки, воєнні шпиталі", — зазначив Кличко.

Мер Києва запевнив, що водопостачання у столиці працює в штатному режимі. Окрім того, стабілізована ситуація і з теплопостачанням у Києві. Винятками є столичні котельні, робота яких залежить від електроенергії.

"Ми працюємо над тим, щоб залучити генератори, аби заживити максимальну кількість котельнь", — поінформував Кличко.

Київський міський голова додав, що столичні комунальники героїчно працюють в посиленому режиму, щоб відрегулювати роботу обладнання після відновлення подачі електроенергії, та стабілізувати ситуацію в енергосистемі.

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также