На головному в’їзді в Ірпінь встановлять меморіальну стелу

Через цей виїзд проходила масова евакуація під час активних бойових дій

На одному із головних в'їздів в Ірпінь встановлять меморіальну стелу "Ірпінь місто-герой". Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, меморіальну стелу встановлять поблизу комунального підприємства "Ірпіньводоканал" на початку вулиці Університетської. Стела з’явиться на місці рекламної конструкції "Центральний", що так і не була відновлена після закінчення бойових дій.

"Саме через цей виїзд проходила масова евакуація населення Ірпеня та формувалася лінія оборони від ворожих атак на столицю України — Київ. А зараз цим шляхом в Ірпінь заїжджають гості з різних куточків світу, а, головне, повертаються додому з далеких країв ірпінці, які не змогли проміняти рідний Ірпінь на жодне інше місто планети", — прокоментував Маркушин.

Ірпінський міський голова зазначив, що будівництво меморіальної стели профінансують меценати. Найближчим часом в Ірпені планують оголосити конкурс на кращий проект стели та залучити до нього волонтерів.

Нагадаємо, в Ірпені міський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав дві мобільні сонячні станції потужністю 3 кВт. Одна з них працюватиме в амбулаторії сімейної медицини №3 на вулиці Ніжинській в Ірпені, а інша – в амбулаторії селі Михайлівка-Рубежівка. Подарували сонячні батареї Ірпеню в рамках кампанії Всесвітньої вітроенергетичної асоціації WWEA та Глобальної платформи Global100RE Renewables4Ukraine.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені забезпечили безперебійну роботу центральної каналізаційно-насосної станції (КНС) за допомогою потужного дизель-генератора. Обладнання комунальному підприємству "Ірпіньводоканал" передало Посольство України в Австрії за фінансової підтримки австрійської компанії Attensam. КНС, де встановили генератор, перекачує в Київ стоки з Ірпеня, Гостомеля, Бучі та Ворзеля. 

Читайте також, що Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це необхідно. Обігрівачі передали в пункти обігріву.

Джерело: https://t.me/markushyn/3802


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися