Київ залишається основним напрямком атаки ворожих дронів, - Юрій Ігнат

У столиці працюють мобільні вогневі групи для виявлення БПЛА вночі

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що окупанти найбільше намагаються вдарити по Києву. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо".

У ніч з 1 на 2 січня загарбники знову атакували Україну безпілотниками-камікадзе "Шахед-131" та "Шахед-136". Силами ППО знищено 39 БПЛА ворожої армії.

Юрій Ігнат зауважив, що столиця залишається головною метою для ударів ворожих безпілотників, і противник найбільше цілиться саме на Київ. На східному та південному напрямках БПЛА також були знищені зенітно-ракетними та авіаційними силами, і у небі працювали винищувачі.

За словами речника Повітряних сил, у столиці також працюють мобільні вогневі групи, які використовують озброєння вночі. Вночі "шахеди" можуть виявити лише радари та освітлювальні прилади, які використовуються для виявлення БПЛА, та спеціальні прожектори. Мобільні вогневі групи намагаються знищити ворожі БПЛА за допомогою стрілецької та зенітної зброї.

Окупувати Київ неможливо навіть усією російською армією, - полковник ЗСУ. Навіть якщо росія кине в бій усі свої сили, вона не зможе захопити Київ. Українська столиця має багато переваг, особливо на тлі досвіду лютневих подій. Таку думку висловив Роман Світан, полковник запасу ЗСУ, військовий експерт та льотчик-інструктор.

Роман Світан розповів, що такі міста, як Київ та Харків, захищають самі себе людьми та забудовою. Зокрема, столицю не вийде захопити через її площу та кількість населення.

По Київській області окупанти запустили кілька хвиль дронів-шахедів. За даними Київської обласної військової адміністрації, через загрозу атаки "шахедами" в регіоні майже всю ніч тривала повітряна тривога та працювали Сили Протиповітряної оборони. В містах поблизу Києва було чутно гучні вибухи.

Читайте также