Синоптики порадили Києву та регіонам готуватися до дощів та морозів

Який прогноз погоди зробили метеорологи

У Києві найближчими днями після аномально теплої погоди нові температурні рекорди малоймовірні та насувається похолодання. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За даними синоптиків, сьогодні, 4 січня, опадів у Києві та області не прогнозується. Однак, вже у четвер, 5 січня, погода зміниться. У столиці та Київській області буде хмарно, дощитиме з мокрим снігом через поступове зниження температури повітря до нуля вночі та максимум сім градусів тепла вдень. На святвечір слід готуватися до мокрого снігу з температурою повітря до трьох градусів морозу.

На території України протягом перших двох днів року зафіксували екстремально високі температури. Найбільш високі показники метеорологи спостерігали в західних та південних областях. У Києві було побито рекорд січня за всю історію метеорологічних спостережень. Фахівці фіксували в столиці температуру +13,2 °С два дні поспіль. Однак зима повертається в Україну та в Київ. Сьогодні, 4 січня, такі температурні рекорди у Києві вже малоймовірні. Однак у столиці та регіоні поки що переважатиме порівняно тепла погода.

"У Києві 4-го січня температура повітря почне знижуватися, хоча й ще буде із "плюсами", впродовж дня +3+5 градусів. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 метрів за секунду. Надалі температура повітря знижуватися, пік зниження припаде на 6-9 січня, опади спочатку з'являться у вигляді дощу, потім перейдуть у мокрий сніг та сніг", — зробила прогноз погоди синоптик Наталка Діденко.

Метеорологи попередили, що найхолоднішими під час різдвяних свят дні та ночі будуть на півночі, частині центральних регіонів, що ближче до сходу та схід України. Вночі на Різдво ймовірно до 10-16 градусів морозів.

Нагадаємо, Новий рік у Києві та регіонах України зустріли з теплою погодою. Різке похолодання синоптики прогнозують наприкінці січня. У столиці вірогідні сильні морози з температурою повітря нижче 20 градусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Тим часом в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Дивіться фото, як відомий швейцарський художник підсвітив до Різдва будівлі та церкви у Києві.

Читайте также