У Києві передали ЗСУ конфісковану військову амуніцію (ФОТО)

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У Києві на потреби Збройних сил України передали понад 900 одиниць військової амуніції, вилученої з незаконного використання гуманітарної допомоги, загальною вартістю вісім мільйонів гривень. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

У відомстві нагадали, що в столиці викрили двох підприємців на організації схеми незаконного продажу військової амуніції, ввезеної в України в якості гуманітарної допомоги.

Слідство встановило, що двоє столичних підприємців організували схеми незаконного продажу військової амуніції, ввезеної в Україну як безоплатна допомога. Керівник та засновник мережі підприємств, що спеціалізуються на продажі товарів військового призначення, звернулись до однієї з військових частин Нацгвардії України із проханням надати їм сертифікат кінцевого споживача. Це потрібно було для ввезення в Україну бронепластин та захисних шоломів. Військові товари обіцяли безоплатно передати цій військовій частині. Після отримання необхідних документів без сплати митних платежів підприємці ввезли в Україну з Польщі 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів. Однак відмовились безкоштовно передати їх на потреби ЗСУ та виставили на продаж за роздрібною ціною в мережі своїх магазинів.

Під час обшуків у підприємців вилучили близько 140 тисяч набоїв до вогнепальної зброї. Вилучені набої передали ЗСУ ще торік. Підприємцям повідомили про підозру за фактом незаконного використання товарів безоплатної допомоги під час воєнного стану з метою отримання прибутку. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Підозрюваним загрожує до семи років тюрми з позбавленням права займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.

Читайте также