У Києві через реконструкцію розв'язки ввели нову схему руху транспорту (ФОТО)

Що варто знати водіям

У Києві на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху. Про це попередили в Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, на Дегтярівському шляхопроводі виконали основну частину робіт для не допущення аварій. Зокрема, працівники комунального підприємства "Київавтошляхміст" демонтували конструкції у крайніх частинах споруди. Комунальники прибрали два ряди балок автомобільних частин, карнизні блоки, перильне огородження та тротуарні плити, а також облаштували тимчасові тротуари з відремонтованими перилами.

"Проїзд шляхопроводом можливий в обидва напрямки по першій смузі. Виконаний комплекс протиаварійних робіт - це, фактично, підготовка до масштабної реконструкції розв'язки", — заявили в КМДА.

Оприлюднено тимчасову схему руху транспорту на Дегтярівському шляхопроводі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поїзди з Києва за кількома напрямками змінили розклад та маршрут курсування. З цього тижня скасують поїзди з Києва до Запоріжжя, а поїзд зі столиці до Херсону змінить графік курсування.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Окрім того, у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также