В Чорнобильському заповіднику показали життя диких тварин (ФОТО)

Кого впіймали фотопастки

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник оприлюднив фото життя диких тварин. Як передають "Коментарі", фото зроблені з фотопасток.

Одна з тварин, яка потрапила в фотопастку, це уссурійський єнот. Він є єдиним представником сімейства псових, який на зиму залягає у сплячку. Восени йому потрібно добре побігати, щоб наїсти до холодів кілька додаткових кілограмів. Бігати доводиться і весною, коли запаси жиру практично зникають.

"Видри – надзвичайно грайливі створіння. Але ще більше вони люблять смачно поїсти. Тому будь-яку нагоду використовують, аби спіймати рибу, жабу, рака чи якогось іншого водного безхребетного. А ще ці вертляві хижаки добре плавають і пірнають. Крига їм – не завада. Адже завжди знайдеться ополонка, пролизень чи незамерзла вода, де можна зайнятись риболовлею чи дослідженням підводного світу", — йдеться у дописі до фото.

В Чорнобильській зоні також можна побачити шляхетного оленя чи оленицю.

"Проте, як будь яка тварина, базові потреби якої достатньо забезпечені (життєвий простір, база харчування, безпека), вона ще й цікавиться всім, що здається їй незвичним і нетутешнім. А фотопастки на заповідній території  саме такі", — заявили в Чорнобильському заповіднику.

У закладі також розповіли про п’ять цікавих фактів щодо сірого зайця (русака):

·       на відміну від зайця біляка, досить поширений вид на заповідній території;

·       взимку його хутро не біліє повністю, лише – з боків, на спині так і залишається буруватим;

·       заєць може бігти зі швидкістю до 72 кілометрів на годину і стрибнути вбік у разі небезпеки на відстань до п’яти метрів;

·       задні ноги в русака набагато довші за передні;

·       може бути агресивним і небоязким, особливо під час гону.

Коли темінь поглинає Чорнобильський заповідник, його ліси, узлісся, галявини та перелоги наповнються звуками й тінями. На полювання виходять дрібні й великі хижаки.

"Пильнують і копитні, бо ж невідомо, хто там причаївся в гущавині та чи не час дати волю прудким ногам. А декому через нічні шурхоти просто не спиться", — прокоментували у Чорнобильському заповіднику фото з фотопасток проєкту "Полісся — дика природа без кордонів".

Нагадаємо, в Голосіївському парку Києва виявили масштабну незаконну порубку дерев. Техніку браконьєрів вилучили та доставили на штраф майданчик. В заповіднику продовжують слідкувати за ситуацією та закликали поважати природу і дотримуватись українського законодавства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі рятують білого тигра, якого евакуювали з Харківської області. Хижак потрапив до Центру порятунку диких тварин в надтяжкому стані. Тигр був хворий та слабкий, шерсть в деяких місцях зовсім випала. Знесилена та налякана тварина кидалася на їжу з неймовірною жагою. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон у Центрі порятунку диких тварин.

Дивіться також фото з життя чорних лебедів взимку в Київському зоопарку.

Читайте также