Під Києвом врятували лева з зони бойових дій на Донбасі

Лева Візеріса утримували в жахливих умовах

Команда евакуації вивезла лева із приватного звіринця у Донецькій області до Центру порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

В реабілітаційному центрі в Борисполі кваліфіковано лікують диких тварин та створюють умови для їхнього одужання.

"Лева Візеріса утримували для розведення та продажу левенят. Окрім тісної клітки та жахливих умов, лев дізнався, що таке війна", — зазначили в Центрі порятунку диких тварин.

Диким тваринам потрібна реабілітація, бо до центру вони часто потрапляють налякані, контужені, зі стресом після вибухів та із невідповідних умов. Окрім лікування та їжі, зоозахисники забезпечують спокій та впевненість тварин в безпеці.

"Тварини перебувають у центрі до одужання та поки ми шукаємо для них новий гідний дім. Тварин, які одужали, команда евакуює до реабілітаційних центрів, де вони можуть жити все життя, адже майже всі стали жертвами жорстокого розведення у неволі та просто не виживуть у дикій природі", — розповіли в Центрі порятунку диких тварин.

В організації додали, що якщо це дика тварина, як травмований лис чи косуля, після лікування та реабілітації їх повертають додому у природу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі рятують білого тигра, якого евакуювали з Харківської області. Хижак потрапив до Центру порятунку диких тварин в надтяжкому стані. Тигр був хворий та слабкий, шерсть в деяких місцях зовсім випала. Знесилена та налякана тварина кидалася на їжу з неймовірною жагою. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон у Центрі порятунку диких тварин.

Нагадаємо, в Центрі порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, врятували знесилених коней, яких вивезли з зони бойових дій на Донбасі. Ці коні стали жертвами російського тероризму. Семеро мали бути евакуйовані з Вугледара на Донеччині до Івано-Франківська, але змучені війною тварини ледь доїхали до Києва, троє попадали від знесилення.

Дивіться також фото і відео, як у Києві під час повітряної тривоги врятували козулю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися