Кожне п'яте бомбосховище в Києві не існує або погано обладнане - ОЗОН

У Києві майже 80% укриттів справді існують і доступні для мешканців столиці

Моніторингова група ОЗОН перевірила близько 100 укриттів у Києві. Близько 20% бомбосховищ у Києві не існують або погано обладнані. Іванна Мальчевська, координаторка моніторингової групи ОЗОН, розповіла "Громадському радіо" про стан київських укриттів.

Іванна Мальчевська зазначила, що у Києві майже 80% укриттів, проінспектованих моніторинговою групою, існують і є доступними для мешканців столиці. Це хороший результат, адже під час першої перевірки було виявлено, що половини бомбосховищ не існує.

Однак, майже 20% укриттів у Києві або не існують, або не обладнані належним чином. Нещодавно команда ОЗОН виїхала за адресою, де мало бути розташоване укриття. Однак вони знайшли табличку, яка вказувала їм йти на іншу адресу. Це неприпустимо, оскільки наступне бомбосховище знаходиться в п'яти хвилинах ходьби, і люди розраховували ховатися в своєму будинку.

За словами Мальчевської, якщо це зазначено на карті, то саме там має бути укриття. Це відповідальність міської влади та упорядників мапи. Наприклад, укриття, що має бути біля станції метро "Театральна". Там знаходиться звалище побутових відходів. Люди, які хочуть там ховатися, повинні бігти до бомбосховища, розуміти, що його не існує, а потім бігти до метро. А під час повітряної тривоги важлива кожна хвилина.

Перевіривши укриття на Куренівці, моніторингова група була прикро вражена. Поблизу немає станції метро, укриттів мало, і одне з них було затоплене.

У Дарницькому районі групу приємно вразило те, що в одному з бомбосховищ місцеві жителі встановили біотуалет, а в іншому - за власні кошти провели електрику і встановили систему Ecoflow, щоб забезпечити безперебійний інтернет та електрику.

Нагадуємо, що в Бучі відкрили юрту незламності для допомоги місцевому населенню під час відключень електроенергії та для обігріву. За даними мерії Бучі, відкриття пункту обігріву відбулося завдяки підтримці Посольства Республіки Казахстан в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

30 січня 2023, 15:01

З моєї точки зору в Києві немає жодного укриття, окрім метро, яке б відповідало технічним та іншим характеристикам. Здебільшого це пристасовані приміщення, які жодним чином не можна вважати сховищами. Ті ж самі підземні стоянки автотранспорту, над якими багатоповерхівки. в разі не дай Боже влучання в будинок, ці парковки будуть завалені і ніхто ніколи не зможе дістані звідти .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися