У Бучі відкрили юрту незламності: подробиці (ФОТО)

Що відомо про новий пункт обігріву

В Бучі відкрили юрту незламності для допомоги місцевому населенню під час відключень електроенергії та для обігріву. Про це розповіли в Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії Бучі, відкриття пункту обігріву відбулося завдяки підтримці Посольства Республіки Казахстан в Україні та голови депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Казахстаном, народного депутата України Сергія Нагорняка.

"Символічно, що саме у Бучі змонтовано перший у країні пункт обігріву, який передали для підтримки жителів міста. Жителі цього масиву мають пункт обігріву під час блекауту", — прокоментував секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

Під час відкриття в юрті незламності пригощали пловом т гарячим чаєм із печивом, а настрою мешканцям додавав гурт "Музичні діти Бучі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір на дві тисячі квадратних метрів для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Територія на понад п’ять тисячі квадратних метрів передбачена для вигулу домашніх тварин. На території цього містечка незламності є кав’ярні та фуд-корт. Облаштовано кімнату матері та дитини, також є медпункт та працюють дві аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Нагадаємо, Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

Тим часом Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це необхідно. Обігрівачі передали в пункти обігріву.

Читайте також, що Венеція подарувала селу на Київщині потужний генератор. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися