Венеція подарувала селу на Київщині потужний генератор (ФОТО)

Де встановлять обладнання

В Київській області село Макарів отримало від Венеції потужний дизельний генератор. Про це повідомив Макарівський селищний голова Вадим Токар, передають "Коментарі".

За його словами, обладнання для альтернативного електропостачання під час вимкнення світла селу Макарів передала українська громада в Венеції. "50-кіловатний генератор буде встановлений на об’єкт критичної інфраструктури селища, щоб забезпечити живленням в період блекауту", — заявив Токар.

Макарівський селищний голова подякував за потужний генератор президенту Асоціації "Українська громада Венеції" Олександру Тимчуку, пасажирському порту Венеції V.T.P., волонтерам української громади у Венеції, парафіянам і священнику Михайлу УГКЦ у Венеції за важливу підтримку Макарова у важкий період.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені забезпечили безперебійну роботу центральної каналізаційно-насосної станції (КНС) за допомогою потужного дизель-генератора. Обладнання комунальному підприємству "Ірпіньводоканал" передало Посольство України в Австрії за фінансової підтримки австрійської компанії Attensam. КНС, де встановили генератор, перекачує в Київ стоки з Ірпеня, Гостомеля, Бучі та Ворзеля. 

Нагадаємо, Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

Читайте також, що Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це необхідно. Обігрівачі передали в пункти обігріву.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися