Мешканців Києва та Київської області попередили про гучні вибухи

Що варто знати киянам та жителям регіону

У Київській області на річці Десна підриватимуть льодовий затор, через це сьогодні, 12 лютого, можна буде чути гучні вибухи. Про це попередили у Київській міській та обласній військових адміністраціях, передають "Коментарі".

У столиці через боротьбу з льодовим затором на річці Десна на лівому березі та в Оболонському районі Києва можуть бути гучні звуки вибухів. Підрив криги здійснюватимуть піротехніки, щоб знизити рівень води та запобігти підтопленню в прибережних зонах.

"Зберігайте спокій та дотримуйтеся правил безпеки. Під час повітряної тривоги негайно переходьте до укриттів!" — закликали у Київській міській військовій адміністрації.

Це не перший підрив криги на річці Десна, щоб запобігти підтопленню житлових будинків. Вибухи також можуть чути мешканці Броварського району Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київському водосховищі групу "відчайдух-рибалок" доправили до берега з залишків криги. У Вишгороді на Київському морі знайшли групу з десятьох рибалок, які вибрались з вудками на вкрай небезпечний і тонкий льодовий покрив. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна рибалити, — за посиланням.

Крім цього, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. В якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. 

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися