Зруйновану обстрілами багатоповерхівку знесли під Києвом (ФОТО)

Як виглядає місце, де провели демонтаж руїн

Демонтаж зруйнованих російськими окупантами багатоквартирних житлових будинків у Гостомелі триває. Про це розповів начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк, передають "Коментарі".

Посадовець відвідав військове містечко у Гостомелі, де зараз проводять демонтаж багатоповерхівок. За його словами, в місті демонтували ще один житловий будинок на вулиці Проскурівська, 1. Роботи з демонтажу проводить французька будівельна компанія. Це підприємство вже демонтувало три багатоповерхівки у Гостомелі на вулиці Проскурівській. Мова йде про будинки №9, №12 та №2. Вони визнані непридатними для життя після руйнувань під час бойових дій з російськими окупантами. Ще один будинок на вулиці Проскурівська, 10 демонтували за кошти Гостомельської селищної військової адміністрації.

"Завдяки екологічному проєкту на локації працює спеціальна техніка, що дозволяє повністю переробити та утилізувати матеріали після демонтажу. Близько 80% цих матеріалів будуть використані для відбудови", — прокоментував Борисюк.

Голова Гостомельської селищної військової адміністрації додав, що у військовому містечку планують відбудову житлових будинків, щоб мешканці громади якнайшвидше повернулися додому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі відновлюють десятки зруйнованих та пошкоджених російськими окупантами житлових будинків. Бучанська міська рада з Київською обласною державною адміністрацією та спільно з партнерами реалізують проект комплексного відновлення вулиці Вокзальна. Одночасно відновлюють понад вісім десятків будинків. Над відновленням щоденно працюють майже дві сотні людей. Подробиці та відео — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві весь електротранспорт відновив роботу та повернувся на свої маршрути. Як заявив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, відновити роботу трамваїв та тролейбусів у Києві дозволила ефективна робота влади столиці, енергетиків та ремонтних бригад. У столиці поступово поверталися до відновлення руху міського наземного електротранспорту.

Читайте також, що мешканцям Київської області та Києва пообіцяли не відключати світло.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися