На Київщині почали відбудову двох закладів освіти (ФОТО)

Де проводять роботи

На Київщині уряд Литви допомагає у відновленні двох закладів освіти. Про це розповіли в Київській обласній військовій адміністрації та мер Ірпеня Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Напередодні з процесом відновлення закладів освіти на Київщині ознайомились віцеміністр Міністерства закордонних справ Литви Мантас Адоменаіс та делегація українських посадовців. Відновлювати Литва допомагає Бородянський ліцей №1 та дитячий садок №6 "Радість" в Ірпені. Роботи тривають швидкими темпами, зазначили в Київській обласній військовій адміністрації.

"У дитсадочку "Радість", що на вулиці Миру в Ірпені, почалися підготовчі роботи до відбудови закладу. Садок був зруйнований під час бойових дій у нашому місті, але вже до 1 вересня цього року має бути відбудований", — прокоментував Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Дитячий садочок "Радість" буде не просто відновлено, але й оновлено. Тут з’явиться третій поверх, тож заклад зможе прийняти більше вихованців. Також заплановано оновити й ігрові майданчики, додав Маркушин.

Окрім цього, делегація відвідала модульне містечко в Бородянці, що було доукомплектоване новими модулями Литвою, та оглянула зруйнований міст через річку Ірпінь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі відновлюють десятки зруйнованих та пошкоджених російськими окупантами житлових будинків. Бучанська міська рада з Київською обласною державною адміністрацією та спільно з партнерами реалізують проект комплексного відновлення вулиці Вокзальна. Одночасно відновлюють понад вісім десятків будинків. Над відновленням щоденно працюють майже дві сотні людей. Подробиці та відео — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві весь електротранспорт відновив роботу та повернувся на свої маршрути. Як заявив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, відновити роботу трамваїв та тролейбусів у Києві дозволила ефективна робота влади столиці, енергетиків та ремонтних бригад. У столиці поступово поверталися до відновлення руху міського наземного електротранспорту.

Дивіться також фото, як у Гостомелі знесли зруйновану обстрілами багатоповерхівку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися