В одному зі столичних парків вирізали десятки дерев (ФОТО)

Чому кияни обурені діями комунальників

Столичні комунальники вирізали в Солом’янському районі Києва десятки старих дерев. Про це розповіла депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

За її словами, працівники комунального об’єднання "Зеленбуд" вирізали десятки дерев у парку "Відрадний". Це був старий яблунево-грушевий сад, в якому місцеві мешканці знають кожне дерево з дитинства.

"Атмосферу парку створюють саме дерева. З птахами, білочками. Не клумби з однорічників у формі могилок. Не типу альпійські гірки, модні двадцять років тому. Навіть вже не озеро, закуте в бетон за результатами дуже експертних експертиз. Дерева. Іноді навіть сухі з дуплами для тварин, які навмисне залишають. Не кажучи вже про живі", — заявила Семенова.

Депутатка Київської міської ради вважає, що це "дикий підхід зрізати всі дерева, які мають дупла і порожнини – це варварство".

"Крім Києва так ніде не роблять", — додала політикиня.

Нагадаємо, Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото красенів-птахів, яких можна зустріти на території. Зокрема, в столичному ботанічному саду часто можна побачити зграю чижів, костогризів, чикотнів та снігурів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що величезну територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника намагалися привласнити. Подробиці розповіли у Київській обласній прокуратурі. За даними відомства, предметом судового спору стали три земельні ділянки загальною площею понад 29 тисяч гектарів.

Читайте також, що в Оболонському районі Києва встановили інформаційні таблички про качок та лебедів.

Читайте также