Величезну територію Чорнобильського заповідника намагались привласнити

Що відомо про судову справу

Територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника намагалися привласнити. Подробиці розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, предметом судового спору стали три земельні ділянки загальною площею понад 29 тисяч гектарів. На думку Поліської селищної ради Вишгородського району ці землі відведені Чорнобильському заповіднику за рахунок земель комунальної власності. Під час розгляду судової справи прокурори надали переконливі докази щодо віднесення спірних територій до об’єкта природно-заповідного фонду. Власником земель Чорнобильського заповідника є Кабінет міністрів України.

"Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури, за результатами моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень, здійснили вступ у господарську справу про скасування державної реєстрації земельних ділянок Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника", — заявили у Київській обласній прокуратурі.

Господарський суд Київської області відмовив у задоволенні позовних вимог Вишгородської селищної ради. 

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням.

Після звільнення Київської області від російських загарбників міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що російські окупанти завдали багато непоправної шкоди Чорнобильському заповіднику та зоні відчуження в цілому. Попередні збитки навесні оцінили у понад 2,5 мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що у Зеленського знали про присутність російських військових у Чорнобильській зоні ще до повномасштабного вторгнення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися