В Чорнобильському заповіднику показали рідкісних хижих птахів (ФОТО)

Як виглядають одні з найбільших птахів у Європі

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник оприлюднив фото рідкісних хижих птахів, яких можна зустріти на території. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

В Чорнобильському заповіднику зростає популяція великого хижого птаха – орлана-білохвоста. Цей рідкісний птах поступається в розмірах і масі тіла хіба іншому пернатому хижакові – чорному грифу, який живе в горах Криму.

"Нині на заповідній території мешкає до 20 пар орланів. Білохвости, що гніздяться в Україні, вважаються осілими. До кочівлі та міграцій схильні молоді птахи. Дорослі ж цілий рік тримаються на своїх гніздових територіях та їх околиць", — розповіли в Чорнобильському заповіднику.

Орлан на 78% харчується рибою. У Чорнобильському заповіднику деякі пари активно полюють на чорних лелек та птахів інших видів. Багато білохвостів концентрується біля залишків туш копитних тварин, убитих вовками.

Нагадаємо, Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото красенів-птахів, яких можна зустріти на території. Зокрема, в столичному ботанічному саду часто можна побачити зграю чижів, костогризів, чикотнів та снігурів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що величезну територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника намагалися привласнити. Подробиці розповіли у Київській обласній прокуратурі. За даними відомства, предметом судового спору стали три земельні ділянки загальною площею понад 29 тисяч гектарів.

Читайте також, як в Київському зоопарку за час війни врятували тропічних птахів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися