У Києві розбирають будівлі колишнього пивзаводу Шульца (ФОТО)

Старовинні споруди розташовані на Деміївці

У Києві розбирають будівлі колишнього пивоварного заводу Шульца на Деміївці. Про це розповів громадський активіст Антон Короб, передають "Коментарі".

"Теперішні власники промислового комплексу споруд другої половини 19 століття зметикували собі, що краще таким чином руйнувати колишню броварню, а саме — потрохи розбираючи цегляне мурування — без зайвого гомону від контролюючих органів та небайдужих громадян", — зазначив Короб.

За його словами, за 2021 рік було розібрано один з перших виробничих корпусів броварні, що відбувалося майже непомітно з вулиці. Наприкінці того ж року частково розібрали фасад житлового будинку при заводі, що виходить на червону лінію забудови провулку Руслана Лужевського.

"Днями стало помітно, що вже розбирають сушильну вежу, а корпус, до якого вона прилягала, повністю зруйнували. Минулого року він був цілий. Також почали розбирати карниз іншого корпусу з більш виразною архітектурою", — розповів активіст.

Антон Короб оприлюднив фото, як зараз виглядають будівлі броварні Шульца.

Нагадаємо, Київщина може стати пілотним регіоном для участі в ініціативі Євросоюзу щодо "зеленої" відбудови міст. Мова йде про комплекс робіт – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь".

Дивіться також відео, який концепт відбудови Бородянки розробили київські інженери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися