У Київському зоопарку розповіли про роботу за рік війни (ВІДЕО)

Як у закладі пережили активні бойові дії та рятували тварин

У Київському зоопарку оприлюднили стрічку під назвою "KyivZoo – життя заради майбутнього" про роботу за рік повномасштабної війни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України Київський зоопарк надав притулок понад 400 тваринам з різних куточків країни. Врятовані тварини отримали кваліфіковану ветеринарну допомогу та пройшли курс реабілітації. Під час активних бойових дій працівники Київського зоопарку вели цілодобове чергування заради життя та порятунку тварин, обпалених війною.

"Без підтримки мешканців, громадських та благодійних організацій, державних установ різного рівня, колег з зоопарків Європи, Америки, Азії, Австралії та усього світу, офісу Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (ЄАЗА) наслідки цих важких подій були б більш критичними та страшними", – зазначили в Київському зоопарку.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі рятують білого тигра, якого евакуювали з Харківської області. Хижак потрапив до Центру порятунку диких тварин в надтяжкому стані. Тигр був хворий та слабкий, шерсть в деяких місцях зовсім випала. Знесилена та налякана тварина кидалася на їжу з неймовірною жагою. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон у Центрі порятунку диких тварин.

Нагадаємо, в Центрі порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, врятували знесилених коней, яких вивезли з зони бойових дій на Донбасі. Ці коні стали жертвами російського тероризму. Семеро мали бути евакуйовані з Вугледара на Донеччині до Івано-Франківська, але змучені війною тварини ледь доїхали до Києва, троє попадали від знесилення.

Читайте також, як під Києвом врятували лева з зони бойових дій на Донбасі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися