Кияни вимагають відкрити закриті вестибюлі в метро Києва

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві необхідно відкрити зачинені вестибюлі на кількох станціях столичного метро. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11787 Денис Коваленко закликав столичну владу відкрити вестибюлі №2 на станціях метро "Лівобережна", "Чернігівська" та "Осокорки".

"Прошу мешканців Києва підтримати. Відкрити вестибюлі номер 2 на метро Лівобережна, Чернігівська та Осокорки", — йдеться в петиції.

Для розгляду звернення в Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Окрім того, кияни вимагають якнайшвидше відкрити вестибюль №2 на станції метро "Оболонь". Авторка петиції №11786 Юлія Пилипишина стверджує, що ремонтні роботи на станції метро "Оболонь", через які закрили вестибюль №2, не виконуються. Водночас, вже місяць дуже великий потік людей прямує до цієї станції з житлового масиву Виноградар. Закриття цього вестибюлю створює незручності, та потребує додаткового часу для того щоб потрапити у метро.

У Києві наприкінці січня змінилася робота кількох станцій столичного метро. На станції метро "Оболонь" відкрили вестибюль №1 в напрямку станції "Мінська", а вестибюль №2 в напрямку станції "Почайна" зачинили. Зміни в режимі роботи станції пов’язані з ремонтом підземних пішохідних переходів. Також під час закриття вестибюля №2 на станції метро "Оболонь" планували замінити лінійку турнікетів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Мер столиці Віталій Кличко підтримав пропозицію, викладену в петиції. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у метро Києва затримали чоловіка з гранатою.

Читайте также