У Києві поблизу метро "Житомирська" приберуть МАФи (ФОТО)

Що зміниться на території

У Києві приберуть торгівельні кіоски, розташовані поблизу станції метро "Житомирська". Про це заявили у Святошинській районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Місцева влада обіцяє, що благоустрій території поблизу станції метро "Житомирська" зазнає змін.

"З метою забезпечення комфорту та безпеки для пересування громадян, малі архітектурні форми (МАФ), що там розташовувалися — звільнять цю територію, шляхом демонтажу та перенесення", — зазначили у Святошинській районній державній адміністрації.

Зараз більшість МАФів вже змінили місце своєї дислокації, інші ж зроблять це в найкоротші терміни, пообіцяли у Святошинській РДА.

Нагадаємо, кияни вимагають якнайшвидше відкрити вестибюль №2 на станції метро "Оболонь". Авторка петиції №11786 Юлія Пилипишина стверджує, що ремонтні роботи на станції метро "Оболонь", через які закрили вестибюль №2, не виконуються. Водночас, вже місяць дуже великий потік людей прямує до цієї станції з житлового масиву Виноградар. Закриття цього вестибюлю створює незручності, та потребує додаткового часу для того щоб потрапити у метро.

У Києві наприкінці січня змінилася робота кількох станцій столичного метро. На станції метро "Оболонь" відкрили вестибюль №1 в напрямку станції "Мінська", а вестибюль №2 в напрямку станції "Почайна" зачинили. Зміни в режимі роботи станції пов’язані з ремонтом підземних пішохідних переходів. Також під час закриття вестибюля №2 на станції метро "Оболонь" планували замінити лінійку турнікетів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Мер столиці Віталій Кличко підтримав пропозицію, викладену в петиції. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у метро Києва затримали чоловіка з гранатою.

Читайте также