У Київській області попередили про перевірку системи сповіщення

Де та коли тестово увімкнуть сирени

У Вишгороді в тестовому режимі увімкнуть системи сповіщення населення про надзвичайні ситуації. Про це мешканців попередили у Вишгородській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії Вишгорода, сирени в тестовому режимі увімкнуть сьогодні, 7 березня.

"Увага! 07.03.2023 року о 08:30 ранку буде проводитися планова перевірка системи оповіщення на території Вишгородської міської територіальної громади. Не панікуйте та зберігайте спокій", — йдеться в повідомленні Вишгородської міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві під час нічної повітряної тривоги збили безпілотники російських окупантів. Це були баражуючі боєприпаси типу "шахед". Сили Протиповітряної оборони успішно знищили усі повітряні цілі. Під час нічної атаки "шахедів" на Київ влучань у об’єкти інфраструктури немає.

Нагадаємо, під Києвом бійці тероборони успішно збивають безпілотники окупантів завдяки потужним прожекторам. У темний час доби прожектори можуть висвітлювати небо на відстані до 1,5 кілометра, тримати світлову пляму до 300 метрів, а також вести по небу ціль — аж до моменту її збиття. Таке обладнання надважливо для раннього виявлення та ефективного усунення повітряних цілей та ворожих безпілотників. Використовуючи ці ліхтарі, військові останнім часом ефективно збивають до 90% знайдених цілей.

Читайте також, що у Києві та Київській області посилили протиповітряну оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися