В теробороні розповіли про збиття ворожих дронів під Києвом (ФОТО)

Яке обладнання допомагає відбивати повітряні атаки російських окупантів

Під Києвом бійці територіальної оборони успішно збивають безпілотники російських окупантів завдяки потужним прожекторам. Про це розповів начальник штабу добровольчого формування тероборони міста Буча Андрій Верлатий, передають "Коментарі".

За його словами, у темний час доби прожектори можуть висвітлювати небо на відстані до 1,5 кілометра, тримати світлову пляму до 300 метрів, а також вести по небу ціль — аж до моменту її збиття. Таке обладнання надважливо для раннього виявлення та ефективного усунення повітряних цілей та ворожих безпілотників.

"Використовуючи ці ліхтарі, наші сили останнім часом ефективно збивають до 90% знайдених цілей", — заявив Верлатий.

Територіальна оборона Бучі передала три таких надпотужніших прожектори для захисту від "шахедів" Запоріжжю. Ці ліхтарі служитимуть 23-ій окремій бригаді охорони громадського порядку "Хортиця". Розмістять їх на одному з об’єктів критичної інфраструктури Запоріжжя.

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень. Окрім того, у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.

Читайте також, що у Києві та Київській області посилили протиповітряну оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися