У Києві та Київській області посилили протиповітряну оборону

Що розповіли українські військові

Розгалужена система різних зразків протиповітряної оборони, що розосереджені у Київській області, надійно захищають небо над Києвом та регіоном від ворожих повітряних атак. Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передають "Коментарі".

За його словами, українські військові готові до відбиття ракетних обстрілів та так ворожими дронами-камікадзе в небі над Київською областю та над столицею. Сили та засоби протиповітряної оборони постійно маневрують на місцевості, щоб російські окупанти не вирахували їхнє місцезнаходження.

"Вся ця система постійно підтримується у бойовій готовності. Зокрема, організоване своєчасне оповіщення та надання цілевказівок через відповідні канали системи управління", — зазначив Наєв.

Генерал додав, що кожен бойовий розрахунок та екіпаж у стислі терміни отримують своє окреме завдання до відбиття загрози з повітря.

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень. Окрім того, у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.

Читайте також, що у Києві викрили чергову схему виїзду ухилянтів за кордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися