У військовій адміністрації розповіли про нічну атаку дронів на Київ

Що відомо про ворожі обстріли столиці

У Києві сьогодні, 6 березня, під час нічної повітряної тривоги збили безпілотні літальні апарати (БПЛА) російських окупантів. Про це заявив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

"Цієї ночі в ворог запустив в напрямку Києва БПЛА. За попередньою інформацією, це були баражуючі боєприпаси Shahed. Силами нашої ППО усі повітряні цілі були знищені", — заявив Попко.

За його словами, під час нічної атаки "шахедів" на Київ влучань у об’єкти інфраструктури на зафіксовано.

"Попередньо, без жертв та руйнувань цивільної інфраструктури. Ворог знов не добився своїх цілей! Але це не привід розслаблятися! Допомагайте ЗСУ, бережіть себе – разом наближаємо мир в Україні після нашої Перемоги!" — додав керівник військової адміністрації Києва.

Скільки ворожих безпілотників збили над Києвом у Київської міської військової адміністрації не повідомляють.

Нагадаємо, під Києвом бійці тероборони успішно збивають безпілотники окупантів завдяки потужним прожекторам. У темний час доби прожектори можуть висвітлювати небо на відстані до 1,5 кілометра, тримати світлову пляму до 300 метрів, а також вести по небу ціль — аж до моменту її збиття. Таке обладнання надважливо для раннього виявлення та ефективного усунення повітряних цілей та ворожих безпілотників. Використовуючи ці ліхтарі, військові останнім часом ефективно збивають до 90% знайдених цілей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень. Окрім того, у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.

Читайте також, що у Києві та Київській області посилили протиповітряну оборону.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1088


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


выаываы

6 березня 2023, 12:46

ываываыв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися