У Києві стали частіше викликати поліцію через мобільний додаток

Кияни викликають поліцію за допомогою мобільного додатку 7-10 разів в тиждень

Цифровізація, про яку так активно стала говорити влада, вже проникає в багато сфер життєдіяльності. Так, за допомогою мобільних додатків можна підтвердити свій ІПН, скористатися електронним посвідченням водія та ін. Все більшої популярності набирає додаток My Pol для смартфонів, за допомогою якого можна викликати поліцію. Так, цей сервіс вже діє по всій Україні, а ось в столиці з його допомогою поліцейським надходить близько 7-10 виклик в тиждень. Про це говорили в ефірі програми "Київ. NewsRoom" на телеканалі "Київ".

"Якщо говорити про поліцію Києва. За даними нашої диспетчерської служби такі виклики надходять 7-10 разів в тиждень. Вони різного характеру. Це можуть бути виклики як конфліктних ситуацій так і про порушення правил дорожнього руху, куди вже відповідно направляється патрульна поліція, або якщо це якісь бійки, то можуть направлятися і слідчо-оперативні групи", - розповіла співробітниця відділу комунікацій поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

Додаток можна завантажити на телефон з будь-якою операційною системою. У ньому є карта міста з ділянками поліції і система екстрених повідомлень; додаток є зручним для оперативного виклику і швидкого реагування поліцією.

Вигідною відмінністю від класичного телефонного виклику є те, що правоохоронці відразу ж отримують дані, які вказувалися при реєстрації в додатку, що істотно впливає на оперативність реагування. У поліції нагадали про відповідальність за помилковий виклик - громадянину, який зробить подібне, загрожує штраф від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів.

Як повідомляв портал "Коментарі", проохоронці затримали підозрюваного у жорстокому вбивстві жінки. Поліцейські менш ніж за добу розшукали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві знайомої на вулиці Закревського. Тіло жінки виявили на зупинці громадського транспорту перехожі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися