Під Києвом встановили нові системи оповіщення населення (ФОТО)

Як та де тривали роботи з встановлення сирен

У селах Ірпінської міської територіальної громади встановили нові системи оповіщення населення. Про це розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, у Козинцях цього тижня встановлювали систему оповіщення повітряної тривоги. Також цього тижня така система буде встановлена в Діброві та Забуччі.

"У Михайлівці-Рубежівці одна вже встановлена, і мають бути змонтовані ще дві системи оповіщення", — заявив Маркушин.

Окрім того, в різних частинах Ірпеня встановлені рупорні гучномовці, якими підтримується мережева трансляція – відтворення аудіофайлу або аудіопотоку в реальному часі. Із ситуаційного центру "Муніципальної варти" Ірпеня можна транслювати різні повідомлення інформаційного характеру, або ж оповіщати відвідувачів про виникнення надзвичайної ситуації.

В Ірпінській громаді з березня почали оснащувати новими системами оповіщень населення села. Ці сирени працюватимуть від пульта ДСНС. Сигнально-гучномовні пристрої обладнані акумуляторною батареєю з електроживленням не тільки від зовнішнього джерела живлення постійного струму, а і від сонячних батарей. 

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок ракетного обстрілу російських окупантів є влучання в об’єкт інфраструктури у Голосіївському районі столиці. У Святошинському районі Києва уламками ракети поранено три людини. Їм надали медичну допомогу. Також рештки збитої ракети пошкодили автомобілі. Під час ракетної атаки в столиці частково вводили екстрені відключення електроенергії.

Читайте також, що у військовій адміністрації Києва розповіли про наслідки обстрілу ракетами.

Джерело: https://t.me/newsimr/8437


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися