У Києві прогримів вибух та після ракетної атаки немає опалення (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про обстріл столиці

У Києві внаслідок ракетного обстрілу російських окупантів є влучання в об’єкт інфраструктури у Голосіївському районі столиці. Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його словами, у Святошинському районі Києва уламками ракети поранено три людини. Їм надали медичну допомогу. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Під час ракетної атаки в столиці частково задіяли екстрені відключення електроенергії.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. У столиці тривога тривала майже сім годин. Протягом цього часу рашисти випустили практично всі типи свого повітряного озброєння — починаючи від баражуючих боєприпасів Shahed і до майже всього найменування крилатих ракет", — заявив Попко.

Сили Протиповітряної оборони не допустили ударів по Києву крилатими ракетами та дронами-камікадзе.

"Але, на жаль, аеробалістична ракета типу "Кинджал" влучила в об’єкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває", — розповів начальник військової адміністрації Києва Сергій Попко.

Внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС, заявив мер Києва Віталій Кличко. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків. Поки екстрені відключення електроенергії не скасували у Києві 40% людей залишались без опалення. В Національній поліції України оприлюднили фото з місць влучання збитих ракет у Києві.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що цієї ночі російські окупанти завдали потужних ракетних ударів по українським об‘єктам критичної інфраструктури. Окупанти здійснили 81 пуск ракет різного базування, з яких шість ракет Х-47 "Кинджал". Крім цього, ворог здійснив вісім пусків ударних безпілотників типу "шахед". Повітряні сили 3СУ із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" знищили 34 крилаті ракети, а також чотири безпілотники типу "шахед". Також внаслідок організованої протидії окупантам вісім керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити понад 600 точок. Вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Печерському районі Києва прогримів вибух та сталася пожежа в гуртожитку на вулиці Предславинській, 34. По прибуттю рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в одній із квартир на третьому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. Пожежа супроводжувалась сильним задимленням.

Читайте також, що у Києві після вибуху сталася масштабна пожежа у приватному житловому будинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися