Комендантську годину у Києві можуть скоротити

Що відомо про питання, яке хвилює багатьох киян

У Києві розглянуть питання щодо скорочення комендантської години. Про це йдеться у дорученні мера столиці Віталія Кличка до оприлюдненої на сайті Київської міської ради петиції, передають "Коментарі".

Автор петиції №11713 Андрій Дем'яненко запропонував столичній владі зменшити комендантську годину у Києві з 00:00 до 5:00. Наразі комендантська година в столиці та в Київській області діє з 23:00 до п’ятої ранку наступного дня. "Більшість найманих працівників немає можливість вчасно потрапити додому, або ж збільшить, рух громадського транспорту!!!" — пояснив автор петиції необхідність скорочення комендантської години у Києві.

Петиція зібрала понад шість тисяч голосів на підтримку та зараз знаходиться на розгляді Київської міської ради. У відповіді на петицію мер столиці Віталій Кличко доручив своєму заступникові Петру Пантелеєву, директору Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслану Кандибору та постійній комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянути петицію в установленому порядку.

Це не вперше, коли кияни через петиції вимагають від столичної влади або скасувати, або скоротити комендантську годину у Києві. Однак попередні звернення успіхів не мали, бо у Київській міській раді посилались на ситуацію з безпекою на військових, через яких це питання не в компетенції влади столиці.

Нагадаємо, 9 березня російські окупанти обстріляли аеробалістичною ракетою "Кинджал" об'єкт інфраструктури у Києві в Голосіївському районі столиці. Ліквідація наслідків тривала понад три доби. Енергетики частково застосували екстрені відключення електроенергії. Майже добу без тепла були 40% киян. У Святошинському районі Києва уламками ракети поранено три людини. Також рештки збитої ракети пошкодили автомобілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що що в Оболонському районі Києва сталася пожежа на станції технічного обслуговування, розташованій на території заводу. Загасити пожежу на площі 100 квадратних метрів вдалося за пів години. Причину пожежі встановлюють. 

Читайте також, що про наслідки ракетних атак на Київ розповіли рятувальники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

12 березня 2023, 14:05

Огласить весь список вражіх дрг (хоч примірно...скільки сотен ,десятків ,хоть)за останній ..скажімо.. місяць, понятно -военная тайна,а дурням знати не потрібно..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися