На Київському водосховищі впіймали злісних браконьєрів (ВІДЕО)

Що відомо про інциденти

На Київському водосховищі впіймали браконьєрів, які виловом риби завдали державі збитків на майже 896 тисяч гривень. Про це розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

За даними відомства, під час рибоохоронного рейду спільно з Державною прикордонною службою України оперативного розшуку та Водною поліцією у Чернігівській області виявили рибалок, які виловлювали рибу сітками. У браконьєрів на момент затримання знайшли понад пів тисячі карасів, краснопірки, судаків, лящів, щуку та іншу рибу загальною вагою у 241 кілограм. Рибу та сітки вилучили. Інцидент стався на Київському водосховищі, поблизу селища Сорокошичі. На браконьєрів склали адміністративні протоколи.

Окрім того, під час рибоохоронного рейду у Вишгородському районі Київської області виявили рибалку, який виловлював рибу сітками з гумового човна. Своїми незаконними діями завдав збитків рибному господарству на понад 66 тисяч гривень. У браконьєра під час затримання на річці Десна знайшли десятки рибин. Інцидент стався поблизу селища Вища Дубечня. На рибалку правоохоронці склали адміністративний протокол та вилучили човен, сітки й рибу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області з 15 лютого до 31 березня заборонили виловлювати щуку. Таку заборону ввели через нерест риби. Заборона стосується всіх рибогосподарських водних об’єктів, а також риболовлі на зимувальних ямах. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Нагадаємо, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна рибалити, — за посиланням.

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися