У Київській області шукають шляхи збереження історичної будівлі

У Бучі шукають шляхи збереження замку-садиби німецького інженера Євгена Штамма

Бучанська міськрада опрацьовує можливість звернутися до Світового Фонду пам'яток, щоб отримати фінансову допомогу на пpoтиaвapiйні, консерваційні та рecтaврaційні роботи у знаменитому замку-садибі німецького інженера Євгена Штамма. Про це повідомляє Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

Історичній будівлі, про яку йде мова, понад 100 років. Садиба Штамма розташована в Бучі на вулиці Києво-Мироцькій,133, де під час тимчасової окупації міста стояли російські підрозділи.

Щоб проект став реальністю, мер Бучі Анатолій Федорук та керівники структурних підрозділів провели нараду, метою якої є організувати спільні з власником будівлі обстеження пам'ятки архітектури. 

Під час зустрічі були обговорені практичні кроки щодо порятунку Садиби Штамма, а також можливість залучення фахівців до обстеження Уваровського дому і створення пам'ятного комплексу на території Церкви Андрія Первозванного, яка також постраждала від обстрілів росіян.

Нагадуємо, що у Ворзелі згоріла старовинна будівля аптеки. Потерпілих немає, але суттєво пошкоджена комунальна споруда. Цей будинок вважається історичною спорудою — йому близько 100 років. У ньому планували відкрити музей. 

"Коментарі" повідомляли, що прокуратура через суд повернула громаді земельну ділянку історико-культурного призначення на столичному Печерську. Земельна ділянка розташована в центральній планувальній зоні, в історичному ареалі міста та в зоні регулювання забудови першої категорії на землях історико-культурного призначення.

Також Київрада спільно з громадськістю виграла судовий процес, який передбачає повернення Садиби Дмитрієва у власність територіальної громади Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися