Понад сотню зруйнованих війною будинків зносять під Києвом (ФОТО)

Де та як проводять демонтаж

В Ірпені тривають роботи з демонтажу приватних житлових будинків, що були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Про це розповіли в Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії, зараз в Ірпені вже знесли 60 приватних житлових будинків, що були зруйновані під час бойових дій та обстрілів російських окупантів. На цих територіях також повністю вивезли будівельне сміття.

Всі роботи з демонтажу зруйнованих приватних будинків в Ірпені виконують в рамках Меморандуму про співпрацю між Ірпінською міською радою і Програми розвитку ООН та фінансуються урядом Японії. За рахунок наданої допомоги в Ірпінській міській територіальній громаді знесуть до 130 приватних будівель, що найбільше постраждали під час бойових дій. Ці роботи необхідні для реалізації проєктів комплексної відбудови житлових будинків на місцях повної руйнації.

Нагадаємо, у Бучанській територіальній громаді знесли десятки зруйнованих російських окупантами будинків. Роботи тривали майже два місяці. Прибрали руїни 19 будинків у Бучі, ще п’яти у селі Блиставиця, трьох у Ворзелі і по одній будівлі у селах Мироцьке, Гаврилівка, Раківка та Синяк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".

Джерело: https://t.me/newsimr/9403


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися