Станції метро у Києві працюватимуть за новими правилами

Про що попередили пасажирів у столичному метрополітені

У Києві з наступного тижня зміниться робота столичного метро. Про зміни пасажирів попередили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен", передають "Коментарі".

За даними перевізника, з понеділка, 17 квітня, у Києві станція метро "Мінська" запрацює на два виходи. У Київському метрополітені оприлюднили графік роботи вестибюлів:

·       у напрямку станції "Героїв Дніпра" – із 05:24 до 22:24;

·       у напрямку станції "Оболонь" – із 05:27 до 22:27.

Як укриття станція "Мінська" та інші станції Київського метрополітену працюють в цілодобовому режимі.

У Києві наприкінці березня змінилася робота кількох станцій столичного метро. На станції метро "Оболонь" відкрили вестибюль №2 в напрямку станції "Почайна", а вестибюль №1 в напрямку станції "Мінська " зачинили. Зміни в режимі роботи станцій пов’язані з заміною турнікетів. Вестибюль № 2 на станції метро "Оболонь" обіцяють відкрити з новою лінійкою турнікетів, що буде приймати всі форми оплати за проїзд:

·       транспортну картку;

·       QR-квиток та QR-код, згенерований у застосунку "Київ Цифровий";

·       безконтактну банківську картку;

·       мобільний додаток ApplePay та Google Pay.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Шевченківському районі Києва через можливі підтоплення обмежили рух транспорту. Рух транспорту частково обмежили у тунелі на вулиці Олени Теліги біля станції метро "Дорогожичі". Тут проведуть очистку зливостоків. Гідрослужби додатково очистять систему дощової каналізації у тунелі та перевірять роботу насосного обладнання.

Нагадаємо, у Києві необхідно забезпечити безбар’єрний доступ до станцій метрополітену. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції свої вимоги пояснює тим, що двері на станціях київського метрополітену міцні та сильні, а це є перепоною для кожного пасажира. Особливо чутливою є проблема для людей літнього віку та людей з фізичними порушеннями.

Читайте також, що у Києві на колії метро впав чоловік, через що певний час не працювали кілька станцій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

17 квітня 2023, 00:52

Здравствуйте , спасибо большое за информацию

Андрей

15 квітня 2023, 12:37

Краще б вартість змінилась у нижчу сторону, а так то нове правило то до лампади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися